Er der alternativer til den Blå Lagune?

Er der alternativer til den Blå Lagune?

Ingen tvivl om at mange forbinder Island med det fantastiske blå geotermisk opvarmede vand man ser på billederne af “The Blue Lagoon” / den Blå Lagune. Det er en oplevelse at besøge den Blå Lagune og at ligge i det blå vand og stirre op i stjerne- / nordlyshimlen, mens man nyder en drink. Bare kig på billederne!

Men ja, der er alternativer, især hvis man har planlagt at skulle på tur ud af Reykjavik.

Og så afhænger det lidt af hvor “naturlig” du ønsker din hot pool skal være.

Tæt på Reykjavik

Seljavallalaug

Kører man østpå mod Gletsjeren Myrdalsjokull kommer man forbi Seljavallalaug. Det tager ca. 30 min at gå dertil og det er en meget autentisk og naturlig pool.

Det er basalt set en cement pool med rindende varmt geotermisk opvarmet vand. Hertil er der et gammelt hus, hvor man kan skifte. Ingen luksus og ingen drinks.

Da den berømte Eyjafjallajokull lammede flytrafikken med sin aske, i store dele af europa i 2010, blev Seljavallalaug også fyldt med aske.

The Secret Lagoon – Gamla Laugin

Heller ikke langt fra dette område ligger “The Secret Lagoon” eller “Gamla Laugin”, som desværre ikke er så hemmelig længere. Til gengæld prøver de at holde det så naturligt som muligt. Kom tidlig morgen inden busserne når at komme fra Reykjavik. Så får man mest ud af det.

Krauma

Krauma er en af de nye bade og ligger i forbindelse med det geotermiske område ved Deildartunguhver. Man kan nå det på ca. 1 1/2 time fra Reykjavik. Badet er dejligt nyt med flere pools i forskellige temperaturer. Der er et hyggeligt mindfullness rum hvor man kan slappe af i mellem sine bade og få noget at drikke. Der er også dampbade.

Det er ikke helt så naturligt udseende som f.eks. Secret Lagoon, men meget lækre omgivelser. Der er heller ikke så mange besøgende, især hvis man er der om aftenen.

Myvatn i Nordisland

Hvis man er på en længere tur rundt om Island eller til Islands hovedstad i nord – Akureyri må man ikke misse Myvatn området.

Her ligger Myvatn Natural Baths, som er rigtig lækkert og holdt naturligt. Man kan ligge i det varme vand og kigge ud over fjorden. Det er også muligt at bestille diverse behandlinger og benytte deres dampbade.

Myvatn Natural Bath er det bad som har flest ligheder med The Blue Lagoon. Dejligt blå-turkis geotermisk vand omgivet af klippegrund. Der er heller ikke så mange rejsende som tager turen til Myvatn som turen til den Blå Lagune så der er færre rejsende.

Del nu: