Islandske kirker, der tager pusten fra dig

Islandske kirker, der tager pusten fra dig

Når snakken falder på kirker i Island, tænker de fleste straks på Reykjavíks ikoniske Hallgrímskirkja. Med sit moderne og kuriøse udseende trækker kirken hvert år tusindvis af turister til, der alle skal have det obligatoriske billede foran kirkens facade. Hos Outside Travel mener vi dog, at Islands mindre kendte kirker fortjener mindst lige så meget opmærksomhed. Island er nemlig fyldt med små bedårende kirker, hvoraf mange ligger i spektakulære omgivelser. Derfor giver vi jer herunder tre bud på mindre kendte islandske kirker, som alle har fortjent mere anerkendelse.

Búdakirkja

Denne hyggelige lille islandske kirke har ikke de store armbevægelser. Men det er netop kirkens ydmyge og simple design, der giver den et utroligt æstetisk og strømlinet udseende. Læg dertil, at kirken ligger på en idyllisk græseng omgivet af de høje bjerge på Snæfellsnes-halvøen, så har du et drømmemotiv for enhver fotograf! Hvis jeres rejse til Island fører jer forbi Snæfellsnes-halvøen, opfordrer vi stærkt til, at I lægger vejen forbi byen Búdir og besøger denne lille kirke, så den får den kærlighed, den har fortjent.

Vík Kirke

Endnu engang er der tale om en kirke, der ikke gør det store væsen af sig. Alligevel er Vík Kirke et yndet udflugtsmål for fotografer og turister på grund af dens helt unikke beliggenhed. Kirken ligger i den lille kystby Vík omgivet af bjerge med udsigt over Atlanterhavet og de tre berømte basaltsøjler Reynisdrangar, der skyder op af havet i baggrunden. Legenden siger, at tre trolde ikke nåede hjem inden solopgang og derfor blev til sten, da sollyset ramte dem. Uanset om der er hold i denne forklaring eller ej, udgør Reynisdrangar et smukt bagtæppe bag denne lille charmerende kirke, som I ikke må snyde jer selv for at opleve.

Seydisfjardarkirkja

Denne smukke trækirke er nok den mest iøjnefaldende på listen. Med sin lyseblå farve og de smukke, hvide vinduespartier er kirken i sig selv en fryd for øjet. At kirken så oven i købet ligger i den flotte og farverige by Seydisfjördur i det østlige Island, gør ikke tingene værre. Byen ligger for enden af en smuk fjord, og for at det ikke skal være løgn, går der en direkte færgeforbindelse til Danmark fra byens havn. Der er med andre ord ingen undskyldninger for ikke at besøge denne lille perle af en kirke.

Del nu: