Med camper og drone rundt om Island

Road-Iceland

Med camper og drone rundt om Island

Kan man fange det næsten uvirkelige islandske landskab på kamera? Det satte 3 venner sig for at finde ud af. Se videoen lidt længere nede.

 

Patagonien eller Island?

Lucas, og hans venner, havde først overvejet at rejse til Patagonien, men besluttede sig for at opleve Island. Det blev de rigtige glade for.

De fandt ud at verden er stor og menneskerne er små – især når man kører rundt i Islands barske natur. Som Lucas beskriver det: “Det er rigtig svært at beskrive landskabet på Island med ord, det skal opleves. Island er ét stort fedt sted.”

Udgangspunktet for turen var ikke at planlægge alt for meget. De ville køre derhen, hvor de ville og at stoppe når der var noget at se. Dagene blev brugt på at køre, filme og suge alle de mange indtryk ind som der var undervejs rundt om Island.

Camper-Island-Lucas

Lucas, Julius og Sebastian

5 dage til at køre hele vejen rundt om Island i en Camper, var ikke helt nok og gruppen vil gerne tilbage til Island igen. De nåede ellers meget på de 5 dage.

Gruppen havde lyst til at stoppe hele tiden og sætte dronen i luften, da de konstant køre igennem et landskab der ligner noget fra en Game of Thrones film. De fortæller hvordan de efter en lang køretur, var lidt trætte men fik fornyet energi ved at høre soundtracket til Game of Thrones. Samtidig med at de forestillede sig hvordan dragerne fløj hen over bilen, i mens de kører igennem det fantastiske islandske landskab!

Overvej en guide

Noget der overraskede gruppen var afstandene. De oplevede tit at kunne se et fjeld på afstand, som så ud til at ligge tæt på men som så viste sig at ligge flere timer væk. Noget andet de nok ville gøre anderledes, var at tro, at alle steder på Island kan tilgås på egen hånd uden en professionel guide.

Bl.a. en tur op på gletsjeren var, set i retrospektiv, lidt for udfordrerne. Turen op på gletsjeren ville give de perfekte optagelser af Islands store vidder, med gletsjeren som hovedperson.

Det kunne være gået rigtig galt fortæller Lucas.

“Gletsjerguiden kiggede lidt mærkeligt på os, da vi mødte ham oppe på gletsjeren uden det nødvendige gletsjerudstyr som steigeisen og isøkse. Da vi kommer ned fra gletsjeren og gennemgår turen, kan vi godt se at man nemt kunne være kommet til skade i de gletsjerspalter, som der er, over det hele på en gletsjer.”

Solnedgang-Island

Solnedgang-Island

Hvis du ikke kan lide vejret, så vent 5 minutter. Islandsk ordsprog

Vejret på Island kan være ustadigt men det tog gruppen ikke så tungt. Det passer til den rå natur, mener de. De havde dog en overnatning ved vandet, hvor det blæste så meget at de overvejede om deres Camper ville flyve væk med dem indeni!

Camperen holdte natten over og udover lidt ketchup der blev kastet rundt i det indbyggede køleskab, på de mindre grusveje, var det et godt alternativ til de gæstehuse og hoteller der ligger rundt omkring i Island.

Camper på Island

Autocampere og dens lillebror, den mindre version “Camper”, er oplagt til et land som Island. Camperen er typisk en større varevogn med indbygget senge og meget primitivt køkken bestående af kogeplade, vand og lille køleboks.

Camper-van

Man kan køre rundt på egen hånd og overnatte på de mange campingpladser der ligger rundt omkring det meste af Island.

Flot video af Island

Gruppen har lavet en fantastisk video af deres tur, hvor de prøver at indkapsle alle de indtryk som de fik på deres 5 dages tur rundt om Island.

Film af Lucas Sieber, Julius Mydtskov og Sebastian Owens

Fotograf-Island-Lucas

Få gode råd til din tur rundt om Island. Skal det være i bil, bus eller camper? Skriv til os nu.

Del nu: