Mountainbike i Island

At køre mountainbike i Island

Island er up and coming MTB destination og du kan være en af de første til at prøve det! Man skal ikke forvente snorlige byggede spor eller lifte til at bringe en op på bjerget. Her er det fårene der har lavet de fleste spor og cyklen kan man risikere skal bæres på ryggen.

Oplev de naturlige spor i den barske vildmark i Island. Her skal man have MTB teknikken i orden, da sporene ikke er “bygget” som man oplever mange andre steder i Danmark og det øvrige Europa. Til gengæld får man nogle fede udfordrerne spor omgivet af lava, bjerge og vildmark.

Single tracks og lava sten

Der er cykling for alle niveauer på Island. Man kører på spor af forskellige sværhedsgrader. Man skal bare forberede sig på at der kan være et vandløb på vejen, som man skal over.

At køre mountainbike i lava landskabet på Island er meget anderledes end Danmark. Læs denne artikel som giver en god beskrivelse af hvordan forholdene er. Der køres på små stier som primært bliver brugt af fårerne. Underlaget er hård klippe og man lærer hurtigt at fodstillingen skal være korrekt for ikke ramme klipperne med pedalerne.

Sporene har forskellige sværhedsgrader. Der er både nogle for den teknisk øvede rytter som gerne vil udfordres og som måske har prøvet andre spor i udlandet før, samt dem som har mindre erfaring med Mountainbike. Der er også mulighed for at lave ture for enten kvinder eller mænd.

Det er altid en god ide at være i god form, da det bare er sjovere at køre opad og samtidig have kræfter til at køre nedad igen. Der køres en blanding af opkørsler og nedkørsler og all mountain er nok det som kendetegner MTB på Island bedst.

Mountainbike på Island
MTB-Island-Outside-Travel

Solorytter eller en gruppetur

Mulighederne er mange for mountainbiking i Island. At køre i den uspoleret natur på Island er virkelig noget alle bør prøve.

Der overnattes som regel udenfor Reykjavik på simple guesthouses / hytter. Der er mulighed for at lave separate gruppeture, hvis I er en gruppe der ønsker at komme afsted sammen og prøve noget unikt. Man kan også tilmelde sig som solorytter og komme afsted i en gruppe sammen med andre.

Kontakt os for at høre mere. 

Et udvalg af vores cykelture
Udfordre dig selv og tag med på tour med andre MTB entusiaster. En unik mulighed for at opleve sporene på Island.
5 dage
Oplev de bedste single tracks i de Islandske bjerge
Fra vores blog

Skræddersyet tur? Skriv til os