Nord Island og ølsmagning

Nord Island og ølsmagning

De fleste besøgende på Island ser kun den sydlige del af øen i området omkring Reykjavik. Og det er en skam! Island byder heldigvis på mange andre fantastiske oplevelser langt fra horderne af turister og her er Akureyri i nord Island en af de bedste bud på både outdoor oplevelser og alternativ familieferie.

Byen Akureyri ligger på den nordlige del af øen, i bunden af en fjord med en god naturhavn og omgivet af frugtbart land. Men området udenfor Akureyri ligner mest af alt et månelandskab med vild natur og masser af lava. Her er mulighed for at få en langt mere autentisk naturoplevelse end i de travle turistområder sydpå.

Det alle de besøgende i Akureyri nemlig kommer for, er naturen! Man kan ikke blive andet en udmyg herude i det Islandske Højfjeld, på kanten af Europa. Mulighederne for at opleve det fantastiske landskab er heldigvis mange, uanset om du vil have vild action eller mere afslappet ferie.

Og hvis du virkelig elsker øl, så findes der sågar et ”Beer Spa” i området hvor du kan bade i øl!

River Rafting og jeep tur i Akureyri

En af de mest spændende måder at opleve naturen på, er på en river rafting tur. De findes i 2 versioner, én til familierne og dem der vil have en hyggetur på West Glacial River og én til dem der elsker de vilde eventyr på East Glacial River. River rafting måles på en skala fra 1 til 5 efter vandets hastighed. Hyggeturen ligger på en skala på 2-3 mens turen på East Glacial floden ligger på 4+ – her skal man med andre ord holde godt fast!

Hvis du gerne vil have endnu flere naturoplevelser er en jeep tur et godt alternativ. Her får du det bedste af det bedste i området omkring Akureyri med mulighed for at se krater søer, lava formationer og varme kilder. Det er også her i nord Island at det mest kraftfulde vandfald i Europa ligger.

Hestetur og ølsmagning i nord Island

Island og heste er uløseligt forbundet og selvfølgelig er der også gode muligheder for at komme på ridetur i området omkring Akureyri. Uanset om du er erfaren rytter eller total nybegynder så lover vi at du får en hest der passer netop til dig. En tur tager typisk 1-2 timer men vi kan sagtens arrangere længere ture.

Og når dagen går på held og du har fået alt det friske luft du kan klare, så findes der vel næppe noget bedre end en lokal øl. Måske endda en øl i hånden mens du ligger i et dejligt varmt og afslappende boblebad? Og hvis du virkelig elsker øl, så findes der sågar et ”Beer Spa” i området hvor du kan bade i øl!

Hvis du foretrækker at drikke øllene, så findes der gode mikrobryggerier i Akureyri hvor vi kan hjælpe med at arrangere en hyggelig ølsmagning.

Hvis ikke du har fået vand nok på floden eller via øllen, så er det muligt både at leje kajakker og at komme ud af dykke. Og selvfølgelig bade i Myvatn Nature Baths som er den lokale version af den blå lagune – her er bare meget bedre plads! Vandets temperatur er altid 36-40C så alle ømme muskler bliver løsnet så du er klar til endnu en dags eventyr i det nordlige Island.

Med andre ord er der et utal af muligheder for gode oplevelser i Akureyri!

Del nu: