Rejse til Island med børn

Gletsjer-lagune-island

Rejse til Island med børn

Ann og Martin og deres 3 børn tog på opdagelse i deres vinterferie til Island. Hele familien synes det var en fantastisk tur. De oplevede både gletsjerlagune, gejsere, udendørsbadning i frostvejr, den blå lagune og skiløb.

Læs her hvordan det er at rejse til Island med børn og hvilke anbefalinger de har til andre børnefamilier. 

Turen til sydøstlige Island

Når man skal til Island med børn er der altid overvejelsen om det skal være sommer eller vintertur. Og det afhænger af, hvad man gerne vil opleve.

Udover at opleve Islands natur havde Ann og Martin havde sat sig for at de gerne ville stå på ski og så havde de et ønske om at se nordlys. De havde lejet en bil med 4 hjuls træk, hvilket er det som anbefales, når man rejse om vinteren. Det gjorder at de selv kunne komme omkring i deres eget tempo, fremfor at skulle følges med andre i en gruppe. 

Gullfoss og Geysir

Første del af turen foregik i det sydøstlige Island. Med udgangspunkt i en lille by ud til kysten ca. 1 time fra Reykjavik blev bl.a. vandfaldet Gullfoss, gejseren Strokkkur og den flotte slette ved Thingvellir, udforsket.

Ved Thingvellir var det koldt og deres datter på 2 år synes ikke det var så sjovt at sidde stille i sin bærerygsæk. Udover det oplevede de blandet vejr med alt fra frost og sne til skyfrit og blå himmel. 

Derefter gik turen østpå mod den store gletsjer Vatnajokull og gletsjerlagunen Jokulsarlon. På vejen er der nogle flotte vandfald som Seljalandsfoss og Skogafoss. En af de ting familien lagde mærke til var naturens skiftende udseende.

Gletsjerlagunen Jokulsarlon

Gletsjerlagunen jokulsarlon var et af turens højdepunkter. Det er en lang køretur dertil men det var det værd, fortæller Martin. De store isbjerge der kommer fra gletsjeren ligger som diamanter på den sorte strand. Det er et imponerende syn. En anbefaling til andre der skal til Island med børn, er at tage et ekstra stop på vejen tilbage til Reykjavik, da det ellers bliver for langt at køre.  

“At rulle sig i sneen og så hoppe ned i det varme vand, var det bedste”

Noah, 6 år

På et tidspunkt da det sneede besluttede de sig for at få varmen i en af de mange udendørs svømmehaller med varme spabade. Det var ude i en lille by. Martin fortæller at svømmehallen var næsten tom og at han gik ind for at sikre sig at det var OK at bade i udendørs poolen, på trods af vind og sne. Det var det, fik han at vide. Men ekspedienten smillede nu alligevel lidt da han efterfølgende kom ind med Ann og 3 små børn.

Svømmeturen var fantastisk og at bade i sne og blæst var en sjov oplevelse for børnene, konkludere Martin. 

Skiløb for hele familien lige uden for Reykjavik

Anden del af turen foregik i Reykjavik, hvor der blev tid til skiløb og besøg i den blå lagune. 

Mange forbinder vinteren på Island med en masse sne, men faktisk kan man ikke være sikker på sne i Reykjavik området. Der ligger et rigtig fint skiområde lige uden for Reykjavik med 15 skilifte og lige så mange bakker. Herudover er der langrendsspor i forskellige længder.  Normalt er der sne fra ca. midten af december til april. 

Ann og Martin og deres 3 børn havde en fantastisk oplevelse på ski. Der var bakker i alle niveauer og selvom den mindste kun er 2 år gik det fint. “Hun stod på sine ski i mellem mine ben og synes det var sjovt at prøve” fortæller Martin. Familien ankom tidligt for at leje ski og købe liftkort. Så da lifterne åbnede var de de første oppe på løjperne. 

“Prisniveauet var højere end herhjemme. Til gengæld er de fleste oplevelser gratis”

Martin

The Blue Lagoon

Blue Lagoon
Blue Lagoon

I Reykjavik var familien også en tur i den blå lagune.

Det var også en god oplevelse for alle. Det er en helt speciel oplevelse at sidde i det blå vand.

Børnefamiliens favoritoplevelser

Budgettet for at rejse til Island med børn afhænger lidt af hvordan man vil gøre det. Prisniveauet er lidt højere end herhjemme, men det var Ann og Martin forberedt på. Til gengæld er de fleste oplevelser gratis, fortæller de. Det er nemlig meget få steder man skal betale for at komme ind. Man kan således se alle de gejsere og vandfald man har lyst til. 

Familien havde også et ønske om at se nordlys men desværre var forholdene ikke til det. De vil ikke anbefale andre børnefamilier der vil rejse til Island at bestille en guidet aftentur ud at se nordlys, da det kan være spild af en ellers god aften, hvis man ikke ser noget nordlys. 

Familiens favorit oplevelser

Der var mange gode oplevelser for hele familien. I nedestående er liste de oplevelser som de synes var de bedste.

Børnefamilien på Islands favorit oplevelser: 

  • Gletsjerlagunen og de blå gletsjere
  • Skiløb uden for Reykjavik
  • Varme spabade
  • Den blå lagune
  • Naturens skiftende udseende
Del nu:


Et udvalg af vores pakkerejser
Til dem der gerne vil opleve hele Island og have mulighed for at vandre på vejen. Lejebil, overnatning og transport er inkluderet. Det er bare afsted og finde dine minder for livet.
14 dage
Med denne populære rejseplan følger I den berømte Ringvej, hvor der er mulighed for at opleve alt det bedste, som Island har at byde på, herunder smukke vandfald, imponerende gletsjere og meget mere.
10 dage
Denne vandretur er for dem som vil have en fantastisk vandretur på deres ophold i Island. Vandre op til en vulkan i mellem 2 gletsjere.
3 dage
Ren afslapning i 6 dage i Island. Bo udenfor Reykjavik og få en ridetur på en af de islandske heste. Gode oplevelser for 2 personer.
6 dage
Tag til Island med dine børn. Oplev fantastiske vandfald, varme kilder og Islandske heste. I bor på familieværelser både i og uden for Reykjavik. Bil, hotel og rejsevejledning inkluderet.
7 dage