10 dages kør-selv rundtur

10 dages kør-selv rundtur

kr. 11250 per person

Med denne populære rejseplan følger I den berømte Ringvej, hvor der er mulighed for at opleve alt det bedste, som Island har at byde på, herunder smukke vandfald, imponerende gletsjere og meget mere.

Denne populære rejse er ideel, hvis I er på udkig efter en veltilrettelagt rejseplan, der bringer jer forbi Islands største naturvidundere.
I får rigelig med tid til at besøge alle de store ”must sees” uden at skulle bruge for meget tid på at køre i bil. Undervejs kommer i blandt andet forbi nationalparker, smukke vandfald, imponerende gletsjere, storslåede vulkaner og områder med varme kilder.

Et af højdepunkterne ved denne tur er den ekstra tid, som er sat af til at udforske de mange uforglemmelige vulkanske vidundere ved Mývatn-søen i det nordlige Island.

 

Højdepunkter

 • Få det meste ud af jeres rejse med masser af tid til at udforske alle de største attraktioner, som Ringvejen har at byde på
 • Udforsk alle Islands hovedattraktioner i Den Gyldne Cirkel og langs sydkysten
 • Besøg to verdensberømte nationalparker: Thingvellir og Vatnajökull
 • Oplev den utrolige variation i de vulkanske landskaber, og prøv kræfter med de mange udendørsaktiviteter i Mývatn Naturreservat

 

Det får du

 • En fleksibel og stressfri måde at rejse på. Med forudbestilte hotelovernatninger, et overskueligt digitalt kort og dit eget køretøj, kan du selv vælge, hvor du vil stoppe undervejs.
 • En rejse inkl. bil, overnatning samt vejledning til hvad I bør opleve på jeres tur rundt om Island.
 • Outside Travels Digitale rejseplan på appen Travefy baseret på vores mange års erfaring med at rejse i Island.

 

Vil du vide mere?

I er altid velkommen til at kontakte osmail@outsidetravel.dk med jeres ønsker til dato og indhold for jeres ferie i Island.

Del nu:
 • Destination
 • Afrejse tidspunkt
  Maj til September
 • Inkluderet
  4WD bil
  GPS
  Hotel
 • Ikke inkluderet
  2 voksne & 2 børn
  2WD bil
  Aftensmad
  Båd
  Blue Lagoon
  Dansk rejseleder
  Familieværelse
  Fly
  Fontana spa
  Frokost
  Golden Circle tur
  Guesthouse
  Guided gletsjertur
  Guided Isgrottetur
  Hostel / Guesthouse
  Hotel Reykjavik
  Indenrigsfly
  Krauma
  Måltider som beskrevet
  Morgenmad
  Privat Tur
  Prof. Guide
  Ridetur
  Sportscamper
  Startgebyr Blue Lagoon Challenge
  Super Jeep
  Transport
1
Dag 1: Ankomst til landet af ild og is:

Hent lejebilen i lufthavnen, og start jeres rejse. Afhængigt af jeres ankomsttidspunkt i Island kan I med fordel lægge vejen forbi den berømte Blå Lagune, hvor I kan slappe af i det geotermiske vand.
Kør langs sydkysten af Reykjanes-halvøen til den charmerende landsby Hveragerdi for at overnatte. Denne landsby er en af de få steder i verden, som ligger direkte ovenover et geotermisk område og på grund af de mange drivhuse, som opvarmes af varmt vand fra de nærliggende kilder, kaldes landsbyen også ”Blomsterbyen”. Her kan I nyde en lang række udendørs- og welnessaktiviteter samt de mange restauranter, som tager udgangspunkt i det lokale køkken.
Afstand ca. 100 km
2
Dag 2: Hveragerdi – Geysir – Thingvellir – Borgarfjördur:
Sprudlende gejsere - Nationalpark med geologiske vidundere (Þingvellir) (UNESCO) – Gullfoss-vandfaldet
I dag kan I besøge naturvidunderne omkring Den Gyldne Cirkel. Gullfoss bliver af mange besøgende betragtet som Islands smukkeste vandfald. Geysir er et aktivt geotermisk område med hvæsende damphuller og sprudlende varme kilder, herunder den berømte Strokkur-gejser. Besøg også Thingvellir Nationalpark, hvor I kan nyde den bjergtagende natur og se det gamle islandske Vikingeparlament.
Kør gennem det smukke område ved Hvalfjordur-fjorden til Borgarfjördur-regionen, der er kendt for sin vikingehistorie samt sine unikke gletsjerskabte landskaber. Områdets stigende popularitet, både blandt turister og lokale, skyldes dets specielle fokus på hjemmelavet lokal mad og håndværk. Området byder også på utallige udendørsaktiviteter såsom hulevandring, vandring og SuperJeep/snescooter-ture på Langjökull-gletsjeren.
Overnatning i Borgarfjördur-området.
Afstand ca. 310 km
3
Dag 3: Borgarfjordur – Blonduos – Varmahlid – Akureyri:
Fotogene vandfald – Europas største varme kilde – Vikingeheste
Start dagen med at prøve nogle af de spændende aktiviteter i Borgarfjördur. Besøg blandt andet de smukke vandfald Hraunfossar og Barnafoss og Deildartunguhver, som er Europas største varme kilder. Tag på opdagelse i den mangefarvede grotte Vidgelmir, eller tag en guidet tur op på Langjökull-gletsjeren for at besøge den spændende og læringsrige isgrotte ”Into the Glacier”. Gå i fodsporene på høvdinge fra middelalderen og sagaforfatteren Snorri Sturluson i hans hjem i Reyholt. Et stenkast derfra ligger den hyggelige hestegård Sturlu Reykir, hvor I kan få en rundvisning på gården, møde islandske heste og få en kort introduktion til den ikoniske race.
Kør nordpå forbi Hunafloi-bugten, hvor der er gode muligheder for at få øje på sæler. Læg mærke til, hvordan landskabet ændrer sig til høje bjerge og frodige dale, når I bevæger jer ind i Skagafjördur-området, som er kendt for hesteopdræt samt nogle af Islands bedst bevarede historiske bygninger. Nogle af dem befinder sig på Glaumbaer (Skagafjördur Heritage Museum). Et besøg her kan helt klart anbefales til de historieinteresserede. Fortsæt til Akureyri, som er hovedstaden i det nordlige Island, for at overnatte.
4
Dag 4: Akureyri – Myvatn-søen
Botanisk Have – Spændende museer – Gudernes Vandfald
Brug formiddagen på at udforske Islands næststørste by Akureyri. Byen har nogle af de fineste eksempler på tømmerhuse i landet, som er smukt restaureret efter deres oprindelige udseende. Akureyri har adskillige museer og kunstgallerier, som er et besøg værd, blandt andet Akureyri Kunstmuseum og Nonnahus, som er barndomshjemmet til en islandsk forfatter fra det 19. århundrede, som tryllebandt europæiske børn med sine historier om at vokse op i Island.
Besøg også byens vartegn, Akureyri Kirke, som er designet af den samme arkitekt, som stod bag Hallgrimskirkja i Reykjavik. Den botaniske have er åben året rundt, og mange besøgende bliver imponeret over, at en have så tæt på polarcirklen kan have så mange forskellige planter. Akureyri har også nogle af de bedste swimmingpools i landet, som er ideelle til at nyde de varme kilder og betragte dagligdagslivet i Akureyri. Fortsæt turen langs Eyjafjordur, og nyd den spektakulære udsigt over havet og fjorden. Vejen fører til Mývatn, men glem ikke at stoppe ved de imponerende vandfald Godafoss, som har en unik forbindelse til Islands Vikingealder. Overnat i Mývatn-området.
5
Dag 5: Myvatn-søen
Bizarre lavaformationer – Geotermisk aktivitet – Rigt fugleliv
I dag venter en helt særlig oplevelse. I Mývatn Naturreservat ligger et eventyrland af utrolige vulkanske formationer, som I kan udforske. Følg gangstierne rundt om de mystiske lavaformationer i Dimmuborgir. Besøg det surrealistiske område rundt om vulkanen Krafla, som er årsagen til områdets geotermiske aktivitet. Kig nærmere på de overjordiske omgivelser og de farverige og svovlholdige skrænter i Namaskard-passet. Mývatn byder også på en lang række udendørsaktiviteter. I kan leje cykler og følge sporene langs med søen om sommeren eller tage på en guidet ridetur gennem det uvirkelige lavalandskab.
Afstand varierer
6
Dag 6: Myvatn – Husavik – Tjornes* - Dettifoss* - Egilsstadir:
Hvalsafari Center - Vatnajökull Nationalpark - Det afsides østlige højland
Dagens rute fører gennem et meget afsides område af Island, så husk at fylde benzintanken op og købe provianter inden afgang. Kør nordpå til fiskerhavnen Husavik, hvor I kan tage en hvalsafari-bådtur (fra marts til november). Hvalmuseet og det nye Explorers Museum er også et besøg værd. Hvis I er på udkig efter afslapning i varme kilder, kan vi stærkt anbefale det unikke geotermiske havbad i det nye GeoSea Natural Baths.
Tag en tur rundt om den fossilrige halvø Tjornes på kanten af polarcirklen til den nordlige indgang til Vatnajökull Nationalpark. Besøg kløften Ásbyrgi, der er formet som en hestesko. Følg stierne gennem fredfyldte skovområder og frem til den skjulte sø i kløften. Parkens stier fører jer gennem kløftens dramatiske landskab, som er blevet skabt af en flod, der løber fra Vatnajökull-gletsjeren. Kronjuvelen i området er uden tvivl Dettifoss-vandfaldet, som er det mest vandrige vandfald i Europa.* Fortsæt over det store højlandsplateau til Egilsstadir i øst.
*Hvis I rejser fra maj til september, er vejene åbne til Europas mest vandrige vandfald, Dettifoss.
Overnatning i det østlige Island.
Afstand ca. 315 km
7
Dag 7: Reydarfjördur – Stodvarfjördur – Djupivogur – Höfn:
Smalle fjorde – Stejle bjerge – Betagende kystlinje – Unik mineralsamling
Start dagen med at besøge Islands første plantningsprojekt og største skov, Hallormsstadur. Her kan I nyde det smukke skovlandskab, som er unikt for det østlige Island. Kør langs med Lagarfljot-søen, hvor der eftersigende lever et legendarisk monster.
Besøg det prisvindende Wilderness Center, som ligger på kanten af det betagende østlige højland. Her kan I lære mere om Islands pionerhistorie og højlandsnaturen på en smart interaktiv måde. I kan også tage på en vandretur med en guide fra Wilderness Centeret til området omkring Hengifoss-vandfaldet eller tage på en ridetur til de imponerende ruiner af en gammel gård. Centeret er også kendt for deres fremragende café, der serverer måltider ud fra historiske opskrifter med ingredienser, der stammer fra højlandet og de nærliggende gårde.
Kør sydpå gennem de spektakulære østfjorde, hvor dramatiske bjergsider fører lodret ned i havet. Tag jer god tid, både til at køre forsigtigt, men også til at nyde den enestående udsigt over kysten og Vatnajökull-gletsjeren. Fortsæt rejsen til byen Höfn i Hornafjördur, der også er kendt som Europas hummerhovedstad. Snyd derfor ikke jer selv for at smage på byens berømte skaldyr.
Overnatning i det sydøstlige Island.
Afstand ca. 309 km
8
Dag 8: Höfn – Sydlige Vatnajökull Nationalpark – Kirkjubaejarklaustur:
Europas største gletsjer - Gletsjerlagune med isbjerge
I har allerede set den nordlige del af Vatnajökull Nationalpark, og i dag skal I se den sydlige del. Her vil I opleve den fantastiske udsigt over Vatnajökull-gletsjeren fra flere forskellige vinkler, når I kører langs med Ringvejen. Kom helt tæt på de funklende isbjerge, og det rolige mælkeagtige vand fra Jokulsarlon Gletsjerlagune. Mange vælger at tage en bådtur i lagunen. Nogle af isbjergene fra Vatnajökull-gletsjeren driver med strømmen og lander på Diamond Beach sorte sand, hvor der er mulighed for at tage helt fantastiske billeder.
Fortsæt gennem nationalparken til Skaftafell-området, som er et utroligt naturområde omringet af gletsjere. Området har mange gode vandrestier, og den mest kendte fører frem til Svartifoss, eller ”Det sorte vandfald”, som har fået sit navn på grund af de mørke basaltsøjler, der omgiver vandfaldet. I kan også komme helt tæt på parkens gletsjere med en guidet isvandring. Her kan I se utrolige isformationer og blive klogere på, hvordan gletsjere bliver til. Fortsæt frem mod den billedskønne landsby Kirkjubaejarklaustur, hvor der i middelalderen lå et kloster.
Overnatning i Kirkjubaejarklaustur-området.
Afstand ca. 209 km
9
Dag 9: Vik – Skogar – Reykjavik:
Lavafelter – Sorte strande – Havfuglekoloni – Tordnende vandfald
Kør langs den spektakulære sydkyst og Katla Geopark, hvor landskabet præges af alt fra golde ørkener, stenede kyststrækninger og bakket landbrugsjord – alt sammen pakket ind mellem snedækkede gletsjere, bjerge og hav. I starten krydser I de enorme sorte sandsletter, som er skyllet ud fra gletsjere. Kør langs med Eldhraun, et enormt og utrolig smukt lavafelt dækket af mos. Det er det største enlige lavafelt i verden. Tag et stop på vejen for at beundre de sorte sandstrande og klipper ved Dyrholaey*. Her kan I også se de store fuglekolonier, som blandt andet består af søpapegøjer, som der er størst chance for at se fra midten af maj til starten af august.
Hvis I er interesseret i vulkaner, er det islandske lavashow i Vik en ny udstilling, der, under kontrollerede forhold, giver jer mulighed for at se, hvad der sker, når flydende lava bryder frem under en gletsjerdækket vulkan, noget der før er sket i denne del af Island.
I dag skal I også besøge de smukke vandfald ved Skogar og Seljalands, der hver især har sine helt egne karakteristika. Skogafoss er et af Islands mest fotograferede vandfald og har en trappe, der leder op til toppen af vandfaldet, hvor besøgende kan nyde den fantastiske udsigt. Ved Seljalandsfoss fører en sti jer ind bag ved vandfaldet. Er vejret klart, kan I endda ane den mægtige vulkan Eyjafjallajokull i baggrunden, der blev verdenskendt ved udbruddet i 2010, samt Hekla, som er den vulkan i Island, der hyppigst går i udbrud. Det interaktive Lava Center i Hvollsvollur demonstrerer kraften bag de vulkaner og jordskælv, der har skabt Island. Et besøg her giver en omfattende og sjov indsigt i Islands geologi.
Sent på eftermiddagen går turen tilbage til Reykjavik.
* Dyrholaey er lukket fra midten af maj til midten af juni, pga. af redebyggesæsonen.
Overnatning i Reykjavik
Afstand ca. 345 km
10
Dag 10: Afrejse fra Island:

Kør tilbage til Keflavik Internationale Lufthavn. Vi anbefaler, at I forlader hotellet i Reykjavik mindst 3 timer før jeres fly letter. Det tager ca. 1 time at køre til lufthavnen og indtjekning starter 2 timer før afgang.
Hvis I ikke har nået at besøge Den Blå Lagune endnu, kan I med fordel gøre et stop her på vej til lufthavnen. Hvis I tager denne omvej, bør I lægge yderligere 2-3 timer oven i jeres tidsplan for at have nok tid til at nyde lagunens blå vand, inden I kører mod lufthavnen. Jeres lejebil skal afleveres i lufthavnens serviceområde, som ligger 2 minutter fra lufthavnsbygningen. En shuttlebus vil derefter køre jer til afgangshallen.
Afstand ca. 50 km
 • Prisen er baseret på 2 personer
 • Giv os et kald hvis I ønsker andre kombinationer af denne tur.
 • Indkvartering med 9 overnatninger inklusive morgenmad, en kombination af bondehuse, gæstehuse og hoteller. Alle med dobbelt / twin værelse med privat badeværelse og godt hotel i Reykjavik sidste aften.
 • Lejebil i 10 dage inkl. ekstra fører og med CDW og ubegrænset kilometer. Ankommer man om morgenen og afrejse aften kan der komme tillæg på billeje. Baseret på en bil af typen Skoda Octavia 4WD eller lignende.
 • Bil afhentning / levering i Keflavík Internationale lufthavn
 • Gratis GPS system til bilen
 • Periode: Maj til September
 • Eksklusiv:
  • Fly (kontakt os hvis vi skal hjælpe med at booke)
  • Benzin
  • Eventuelle oplevelser undervejs på turen.