14 dages kør-selv med vandreruter

14 dages kør-selv med vandreruter

kr. 13950 per person

Til dem der gerne vil opleve hele Island og have mulighed for at vandre på vejen. Lejebil, overnatning og transport er inkluderet. Det er bare afsted og finde dine minder for livet.

Oplev hele Island i egen lejebil og tag nogle af vores foreslåede vandreruter undervejs. Kom helt tæt på naturen, imens I følger afmærkede vandrestier, der passer til jeres niveau.

Denne rejse er for dem der gerne vil køre hele Island rundt i eget tempo og opleve naturens skønhed med et par vandrestøvler på. I vil blive indlogeret på gæstehuse med fælles toilet og bad, rundt i Island. De er typisk drevet af private islændinge der synes det er spændende at fortælle om hvad der kendetegner lige præcis deres område af Island. Mange steder er det bondegårde med landlig idyl man bor ved. Morgenmad er inkluderet.

Undervejs kan I desuden opleve ringvejens mest ikoniske seværdigheder og nyde det omkringliggende landskabs skønhed og diversitet, der blandt andet tæller gletsjere, vulkaner, varme kilder og vandfald.

 

Tip: Du når hele Island, inkl. de rå Vestfjorde, på denne rejse. 

 

Gå på opdagelse i naturens mest guddommelige landskaber, og besøg de mest afsides og uberørte områder ved at tilføje nogle af vores vandreruter til jeres tur.

For hver rute giver vi de vigtigste informationer og tips til at medbringe det rette vandreudstyr. Det har aldrig været nemmere at gå på opdagelse!

 

Vores skræddersyede vandreeventyr bringer jer forbi de mest hellige og betagende steder i Island, herunder de mest afsides og ubesøgte områder. Fordyb jer i Islands guddommelige natur, og kom helt tæt på landets mest utrolige geologiske formationer med appen WAPP. Læs mere om WAPP her.

 

Tilgængelig fra den 1. maj til den 30. september. 

 

Højdepunkter:

– Udforske Island til fods og følge smukke vandrestier ved hjælp af vandre-appen WAPP.

– Opleve attraktionerne langs Islands berømte Gyldne Cirkel og den smukke sydkyst

– Bo i landlig idyl drevet af islændinge

– Opleve de østlige og vestlige fjordes utrolige landskaber og charmerende fiskerlandsbyer

– Gå på opdagelse i de exceptionelle landskaber i adskillige nationalparker, som blandt andet byder på gletsjere, gletsjerlaguner og vulkaner

– Betragte farverige havfugle på nærmeste hold

– Udforske den mystiske og smukke halvø Snæfellsnes

– Blive klogere på Islands vikingehistorie på historiske steder landet over

– Vores anbefalinger til de allerbedste aktiviteter

 

Inkluderet:
– 13 overnatninger med morgenmad i budget- eller komfortværelser med fælles toilet og bad (kan opgraderes til eget toilet og bad)

– Lejebil i 12 dage – ubegrænset kilometerantal og kollisionsforsikring (CDW)

– FlyBus-transport til og fra lufthavnen (eller afhent i lufthavn mod gebyr)

– Elektronisk rejseplan med kort over ruten, lokationsangivelser og billeder af de steder I kommer forbi

– Driver Guide tablet med oversigt over din personlige rejse og højdepunkter i de nærliggende områder. Med et GPS-navigeringssystem, anbefalinger undervejs, brugbare informationer, bliver vores Driver Guide hurtigt din bedste rejsemakker.

– Gratis Wi-Fi hotspot

– 24/7 nødtelefonservice

– Anbefalede vandreruter for hver dag

– Prisen er baseret på 2 personer der rejser sammen

 

Vil du vide mere?

I er altid velkommen til at kontakte osmail@outsidetravel.dk med jeres ønsker til dato og indhold for jeres ferie i Island.

Del nu:
 • Destination
 • Afrejse tidspunkt
  Maj til September
 • Inkluderet
  2WD bil
  GPS
  Guesthouse
  Hotel Reykjavik
  Morgenmad
 • Ikke inkluderet
  2 voksne & 2 børn
  4WD bil
  Aftensmad
  Båd
  Blue Lagoon
  Dansk rejseleder
  Familieværelse
  Fly
  Fontana spa
  Frokost
  Golden Circle tur
  Guided gletsjertur
  Guided Isgrottetur
  Hostel / Guesthouse
  Hotel
  Indenrigsfly
  Krauma
  Måltider som beskrevet
  Privat Tur
  Prof. Guide
  Ridetur
  Sportscamper
  Startgebyr Blue Lagoon Challenge
  Super Jeep
  Transport
1
Ankomstdag - Reykjavík

Velkommen til Island! Til at starte med kan du nyde Reykjavíks hyggelige stemning eller besøge nogle af byens bedste museer, kunstgallerier, koncertsteder og udendørs geotermiske pools. Efter vores mening må man ikke snyde sig selv for en madoplevelse på en af Reykjaviks mange toprestauranter og hyggelige caféer. FlyBus transporterer jer til jeres overnatningssted i Reykjavik fra Keflavik Lufthavn. Alternativt, og ikke inkluderet i prisen, kan I afhente jeres lejebil i lufthavnen ved ankomst.
Overnatning i Reykjavik.
2
Dag 1 – Den Gyldne Cirkel

I dag kan I besøge tre af Islands mest populære naturvidundere. Start med Thingvellir Nationalpark, som er optaget på UNESCOs verdensarvliste, hvor I kan gå mellem to kontinenter – ja, du læste rigtigt! Lad jer betage af Gullfoss-vandfaldets uendelige tordnen, før I bevæger jer ind i en anden verden ved de varme kilder i Geysir-området. Derudover kan I også lægge vejen forbi det farverige 3000 år gamle eksplosionskrater Kerid, Skálholt-katedralen, og tomatdrivhusene i Fridheimar. Der findes ikke en bedre introduktion til Island.
Overnatning i Gullfoss/Geysir-området.
3
Dag 2 – Sydkysten

Sæt kursen mod sydkysten, og forbered jer på en lang række spektakulære syn på én og samme dag. Tag en vidunderlig gåtur til, og ind bag, Seljalandsfoss-vandfaldet, og glem ikke dets lige så imponerende nabovandfald Gljúfrabúi. Lad Skógafoss-vandfaldet og dets magiske regnbuer imponere jer og slap af imens I betragter søpapegøjer og andre havfugle ved Dyrhólaey. Fortsæt til den sorte strand Reynisfjara, hvor I kan bevæge jer ind i mere uberørt terræn med vores vandretur på Hellnar-halvøen, som byder på spektakulær udsigt.
Overnatning i Kirkjubæjarklaustur-området.
Jeres vandremuligheder i dag:
Seljalandsfoss & Gljufrabui Varighed: 1,5 timer – Sværhedsgrad: Let – Distance 2,2 km Start jeres udforskning af sydkysten med denne overkommelige vandretur til to af områdets flotteste vandfald. Start med at gå ind bag det magiske Seljalandsfoss, hvor I kan få et unikt perspektiv på vandfaldet, og begiv jer derefter videre til det betagende nabovandfald Gljúfrabúi, som ligger skjult i en mosdækket klippespalte.
Hellur i nærheden af Reynisfjara Varighed: 2 timer – Sværhedsgrad: Mellem – Distance 1,7 km En kort vandretur fra Reynisfjara Black Beach på Hellnar-halvøen, hvor I blandt andet kan bevæge jer ind i de mange grotter, som engang blev brugt af den berømte ildpræst Jón Steingrímsson og hans familie i midten af 1700-tallet. Nyd den flotte udsigt, mærk historiens vingesus i grotten, der kaldes Living Room Cave, og betragt de beskyttede arkæologiske fund på stedet.
4
Dag 3 – Vatnajökull Nationalpark

Vågn op i fredelige og smukke Kirkjubæjarklaustur, tag vandreskoene på, og bevæg jer ud på den relativt nemme vandretur henover byen på den såkaldte Love Trail. Fortsæt eventyret ved at følge nogle af de afmærkede ruter i Skaftafell Nationalpark, hvor I bliver belønnet med smukke syn som Svartifoss-vandfaldet og enorme gletsjertunger. Slut turen af med at nyde synet af isbjergene, som flyder ind i Jökulsárlón Gletsjerlagune, hvor de ender som skinnende perler på Diamond Beach. Fortsæt til fiskerlandsbyen Höfn, som er berømt for sine udsøgte hummere.
Jeres vandremuligheder i dag:
Ástabrautin (The Love Trail) Varighed: 2 timer – Sværhedsgrad: Mellem – Distance: 4,1 km Følg den smukke og romantiske Ástarbrautin-rute, ást betyder kærlighed, som ligger lige over byen Kirkjubæjarklaustur. Herfra kan I få en fortrinlig udsigt over Landbrotshólar, som er Islands største område af pseudokratere, og komme helt tæt på Systrafoss-vandfaldet (Søstres Vandfald) og Systravatn (Søstres Sø).
Overnatning i Höfn-området.
5
Dag 4 – Det østlige Island

I dag er køreturen en oplevelse i sig selv med majestætiske bjerge og åbne fjorde, hvor seværdige fiskerlandsbyer såsom Breiddalsvík, Stödvarfjördur og Fáskrúdsfjördur lokker med sin charme. Oplev østfjordenes skønhed på en af vores vandreruter gennem gletsjerskabte områder og langs klippefyldte vandfald, hvor I har mulighed for at se både rensdyr, polarræve og et rigt fugleliv. Overnat i Egilsstadir, som ligger på breden af Lagarfljót-floden, hvor Islands helt eget Loch Ness-monster, søslangen Lagarfljótsormur, eftersigende lever.
Jeres vandremuligheder i dag:
 
 • Hjallanes-cirklen
Varighed: 2,5 timer – Sværhedsgrad: Medium – Distance: 8,1 km Følg Hjallanes-vandreruten, som er et fantastisk område, der for et par århundreder siden var fuldstændig dækket af Skálafellsjökull-gletsjeren. I efteråret og foråret er der gode muligheder for at få øje på rensdyr og polarræve, og om sommeren er området et yndet tilholdssted for en lang række fuglearter.
 • White Sands ved Djúpivogur
Varighed: 2,5 timer – Sværhedsgrad: Mellem – Distance 8,1 km Nyd østfjordenes vidtstrakte naturområder på denne rute langs med Langitangi. Om sommeren er området fyldt med hedefugle, ænder og havfugle, der med garanti vil begejstre ornitologer og fugleinteresserede. Bjerget Búlandstindur er et betagende syn, og derfor er det ikke overraskende, at bjerget udgør regionens symbol. Denne rute er et godt valg for familier med børn, der rejser i Island.
 • Fardagafoss
Varighed: 1 time – Sværhedsgrad: Mellem – Distance: 2 km Her er der tale om en kort tur til Fardagafoss-vandfaldet og tilbage igen. Udover Fardagafoss giver Midhúsaá-floden liv til yderligere to vandfald (Gufufoss og Folaldafoss), hvoraf Fardagafoss er det øverste af de tre fald. Vandets fjeragtige form og de mange brudte klipper udgør et ekstraordinært sted fyldt med kontraster og strukturer. Der er desuden en hule bag Fardagafoss med et overhæng, der beskytter indgangen.
Overnatning i Egilsstadir-området.
6
Dag 5 og 6 – Húsavík eller området ved Mývatn-søen.

Dag 5 starter med det rå og smukke landskab i den nordlige del af Vatnajökull Nationalpark og uspolerede perler såsom Ásbyrgi-kløften, Hljódaklettar (Ekkoklipperne) og Dettifoss-vandfaldet. Tilbage på kysten kan I nyde fiskerlandsbyen Húsavíks livlige havn og spise på en af de lækre fiskerestauranter. I kan også tage på en uforglemmelig hvalsafari på udkig efter pukkelhvaler. Slut dagen af med at slappe af i det varme vand på GeoSea Thermal Baths.
Området omkring Mývatn-søen fortjener også en hel dag af jeres tid. Her kan I opleve et stort udvalg af unikke geotermiske og vulkanske områder, hvoraf de kogende mudderpøle og fumaroler ved Námafjell, Dimmuborgirs troldeagtige laveformationer, Grjótagjá lavagrotte og Skútustadirs pseudo-kratere skal opleves. Fra toppen af Hverfjall-krateret kan I få det fulde overblik over området og mærke suset i maven, når I kigger ned fra kanten.
Jeres vandremuligheder i dag:
 
 • Hverfjall-bjerget
Varighed: 2,5 timer – Sværhedsgrad: Mellem – Distance: 4,4 km På denne vandretur kan I opleve Hverfjall-bjerget, som er en af Islands mest bemærkelsesværdige vulkaner. Gå op til kanten af vulkankrateret, og bliv belønnet med en imponerende udsigt over området ved Mývatn-søen. Herfra kan I både se områdets fumaroler og vidtstrakte lavefelter samt blå geotermiske pools og kløfter, der er skabt af kontinentalpladernes bevægelser. Her kan man i sandhed mærke Jordens puls.
Overnatning i Húsavík/Mývatn-området.
7
Dag 7 – Akureyri

Få den daglige dosis af islandske vandfald ved at stoppe ved Godafoss-vandfaldet (Gudernes Vandfald), som er kendt for dets storslåede skønhed og som stedet, hvor Island bekendte sig til kristendommen. Længere inde i landet ligger det basaltformede vandfald Aldeyjarfoss, hvis smukke og kontrastfulde ydre kan tage pusten fra en hver. Fortsæt til Akureyri, hovedstaden i det nordlige Island, som ligger i den fantastiske fjord Eyjafjördur og er anerkendt for sin livsstil, sit rige kulturliv og de mange udendørsaktiviteter.
Jeres vandremuligheder i dag:
 • Aldeyjarfoss-vandfaldet
Varighed: 30 minutter – Sværhedsgrad: Mellem – Distance: 1,1 km Besøg Aldeyjarfoss-vandfaldet, som er et af Islands mest fotograferede vandfald, hvilket er ganske forståeligt. Vandet falder over 20 meter ned i et konstant buldrende reservoir, hvis safirblå vand står i smuk kontrast til de omkringliggende søjler af sort basalt samt det hvide skum, der omgiver vandfaldet.
 • Stadarbyggdafjall-bjerget
Varighed: 3,5 timer – Sværhedsgrad: Mellem – Distance: 9,4 km Denne vandretur har en jævn og overkommelig stigning og fører op ad bjerget Stadarbyggdafjall. Udsigten over ​​fjorden Eyjafjord og de omkringliggende bjergkæder er svær at sætte ord på, men spektakulær er nok meget rammende. Et livligt grønt panorama om sommeren og et rent, hvidt vidunderland om vinteren!
Overnatning i Akureyri-området.
8
Dag 8 – Det nordvestlige Island

Opdag hemmelighederne i fjorden Skagafjördur, der betragtes som oprindelsesstedet for den islandske hest og er kendt for sine velbevarede tørvehuse, herunder Glaumbær Farmhouse Museum, Vídimýri Kirke og Grafarkirkja, som er den ældste kirke i Island. Tag en vandretur op på Mælifellshnjúkur, fjordens ikoniske bjerg, og nyd en 360-graders udsigt over omgivelserne, eller udforsk Vatnsnes-halvøen, hvor én af landets største sælkolonier holder til. På vej til Hólmavík kan I med fordel stoppe ved den dramatiske Kolugljúfur-kløft og de imponerende Kolufossar-vandfald.
Jeres vandremuligheder i dag:
 • Mælifellshnjúkur
Varighed: 3,5 timer – Sværhedsgrad: Mellem – Distance: 7,3 km Bestig det højeste bjerg (1.138 meter) i den vestlige del af Skagafjördur-regionen, Mælifellshnjúkur. Fra toppen kan I nyde panoramaudsigt over hele 10 af Islands 23 distrikter! Her er der tale om en relativt nem, men noget langt vandretur, der belønner jer med en udsigt I aldrig glemmer.
 • Kolugljúfur-kløften
Varighed: 30 minutter – Sværhedsgrad: Mellem – Distance: 1,4 km Besøg den kvindelige kæmpe Kolas hule, og udforsk Kolugljúfur, hvor vandet driver fredfyldt nedad, inden det pludselig falder ned i en kløft og danner det imponerende Kolufossar-vandfald. I kan enten nyde udsigten oppe fra broen eller stå tættere på vandfaldet – men vær meget forsigtig!
Overnatning i Hólmavík-området
9
Dag 9 – Vestfjordene

Skift omgivelserne ud med de mere øde og lunefulde men også utroligt smukke Vestfjorde. Her kan I for alvor komme i kontakt med naturen og opleve alt fra naturlige varme kilder og stejle bjerge til isolerede hytter og afsides landsbyer. Start i Heydalur, hvor I kan prøve kræfter med spændende aktiviteter såsom kajak eller ridning eller vandre på Heydalur Circle, hvorfra I kan opleve områdets helt særlige skønhed. Slap af i Ísafjördur om aftenen.
Jeres vandremuligheder i dag:
 • Heydalur-cirklen
Varighed: 3,5 timer – Sværhedsgrad: Mellem – Distance: 10,3 km Nyd en aktiv dag i de islandske bjerge ved at vandre ned ad Heydalur-kløften i Vestfjordene, som rent geologisk er et af de ældste områder i Island. Her kan I gå op ad majestætiske bjergsider og på bjergkammene indtil I når Bæjargil-kløften. Kløften er kendt for sin skønhed og fredfyldte stemning. Efter vandreturen kan I slappe af i varme kilder under åben himmel.
Overnatning i Ísafjördur-området.
10
Dag 10 – Vestfjordene

Forbered jeres sanseapparat på vej til Dynjandi-vandfaldet, hvis form leder tankerne hen på et brudeslør, og af mange betragtes som et af de absolut smukkeste vandfald i Island. Nyd en afslappende stund i en af regionens varme kilder med udsigt over kysten, eller sæt kursen direkte mod Europas vestligste punkt, Látrabjarg-klippen, som i sommermånederne er hjemsted for en lang række havfugle, blandt andet søpapegøjer, suler, lomvier og alke. På nuværende tidspunkt har I sikkert set en god håndfuld sorte sandstrande på jeres rejse, så hvorfor ikke prøve noget helt andet og lægge vejen forbi Breidavíks gyldne strand?
Jeres vandremuligheder i dag:
 • Breidavík
Varighed: 2 timer – Sværhedsgrad: Let – Distance: 6,4 km Blot 12 kilometer fra de populære Látrabjarg-klipper ligger Breidavík med sin vidunderlige gyldne strand. Gå ned til stranden, og læg mærke til, hvordan vinden har blæst sandet helt op på bjergtoppene i hver sin ende af stranden. Om aftenen kan I opleve de mest fantastiske solnedgange i selskab med de mange søpapegøjer.
Overnatning i Bardaströnd-området.
11
Dag 11 og 12 – Snæfellsnes-halvøen

Kryds Breidafjördur-bugten med færge (valgfrit) eller kør til Stykkishólmur, hvorfra I kan tage på en fredelig bådtur mellem bugtens utallige øer. Besøg det legendariske bjerg Kirkjufell, og kør forbi fiskerlandsbyerne, der giver nordkysten af Snæfellsnes-halvøen sin sjæl. Få det bedste ud af Snæfellsnes Nationalpark ved at udforske Snæfellsjökull-gletsjeren, Arnarstapi havnelandsby, Djúpalónssandur Strand, Búdir Kirke og Eldborg-krateret.
Jeres vandremuligheder i dag:
 • Brimlárhöfdi
Varighed: 2 timer – Sværhedsgrad: Mellem – Distance 2,5 km Selvom det står i skyggen af det berømte nabobjerg Kirkjufell, skal man ikke tage fejl af Brimlárhöfdi. Bjerget byder på en fantastisk udsigt over det omkringliggende landskab og hele vejen til Breidafjördur-bugten. Desuden kan I fra toppen af Brimlárhöfdi også se Kirkjufell-bjerget fra et andet og mindre fotograferet perspektiv. En sjov og nem vandretur på Snæfellsnes-halvøen.
 • Djúpalón og Dritvík
Se stedet hvor lava møder havet. Oplev det daglige drama, der udspiller sig ved Djúpalón og Dritvík samt de mange kuriøse stenformationer, der rejser sig fra havet. Uanset om du foretrækker sorte sandstrande, ferskvandslaguner, lavabuer eller skibsvrag, har denne vandretur det hele!
Overnatning i Snæfellsnes-området.
12
Dag 13 – Det vestlige Island

Afslut rejsen på bedste vis ved at besøge Borgarfjördur-regionen og dens utallige naturvidundere, der blandt andet tæller de uimodståelige blå vandfald Hraunfossar og Barnafossar samt Europas kraftigste varme kilde Deildartunguhver. I kan også tage en mindre omvej for at opleve det magiske Glanni-vandfald og den såkaldte Paradise Pool eller køre længere ind i landet til Húsafell, der ligger som et fredeligt paradis omgivet af lavafelter og gletsjere.
Jeres vandremuligheder i dag:
 • Glanni-vandfaldet
Varighed: 1 time – Sværhedsgrad: Let – Distance: 1,8 km Prøv kræfter med denne familievenlige vandretur over Grábrókarhraun lavafelt for at nå frem til den fredfyldte og inspirerende oase ved Glanni-vandfaldet. Det er som bekendt ikke størrelsen, der gør det! Selvom Glanni-vandfaldet er relativt lille, er det et fantastisk smukt vandfald. Vandfaldets såkaldte Paradis-pool lever uden tvivl op til sit navn med sit klare, dybblå vand, som nok vil få jer til at knibe jer selv i armen en gang eller to.
 • Følg de gamle fodspor
Varighed: 1,5 timer – Sværhedsgrad: Mellem – Distance: 3,1 km Følg i fodsporene på Snorri Björnsson, som var én af Húsafells mest berømte indbyggere. En præst, der har inspireret utallige historier og en levende legende fra det 18. århundrede. Vandrestien er kendt for sin modstandsdygtighed, og i løbet af ruten ses flere eksempler på Snorri’s dygtighed. Test jeres styrke med Húsafell-stenen, der engang blev brugt til at lukke den indhegning af sten, som omgiver den.
Overnatning i Reykjavík.
13
Dag 14 - Afrejse
Afhængig af jeres flytider kan I opleve de dele af Reykjavik I ikke fik oplevet da I ankom. Flybussen vil afhente jer på jeres hotel og køre jer til Keflavik lufthavn.
 • Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbelt / twin værelse
 • Giv os et kald hvis I ønsker andre kombinationer af denne tur.
 • Indkvartering med 13 overnatninger inklusive morgenmad, en kombination af bondehuse, gæstehuse og hoteller. Alle med dobbelt / twin værelse med fælles toilet og badeværelse (kan opgraderes). Hotel i Reykjavik den første og sidste aften er med privat badeværelse..
 • Lejebil i 12 dage inkl. ekstra fører og med CDW og ubegrænset kilometer. Baseret på en bil af typen VW Polo eller lignende.
 • Bil afhentning / levering i Reykjavik (kan mod gebyr afhentes i Keflavik lufthavn)
 • Gratis GPS system til bilen
 • Gratis tablet med information om jeres ophold
 • Periode: Maj til September
 • Eksklusiv:
  • Fly (kontakt os hvis vi skal hjælpe med at booke)
  • Benzin
  • Eventuelle oplevelser undervejs på turen.