De rå og autentiske vestfjorde

De rå og autentiske vestfjorde

kr. 16495 per person

Kom med på en 6 dages tur til Islands rå og naturskønne vestfjorde.

De islandske vestfjorde er et tyndbefolket område som har meget få besøgende. Vestfjorderne er kendetegnet ved rå natur, flotte dramatisk udseende fjorde og høje fjelde. Vejen derop går ind og ud ad de mange fjorde og små fiskerbyer. Landskabet bære præg af det lidt mere barske vejr man har her, men er med sine mange fjelde og vandfald utrolig flot. Det er vigtig at holde øje med havet, hvor man kan være heldig at se den Spættet sæl, som lever i dette farvand. I løbet af turen er der også en sejltur ud for at kigge efter sæler, hvaler, søpapegøjer og andre af de mange fuglearter der findes her ved polarcirklen. 

6 dage på Island med tur til vestfjordene

På den inkluderede 4 dages sommertur får man oplevet alle højdepunkterne i Islands Vestfjorde i en lille gruppe (maks. 8 personer) med engelsktalende guide. Sommeren byder på midnatssol, så man mangler ikke dagslys for at suge alle de mange indtryk til sig. En så lille gruppe gør at vi kan være meget mere fleksibel på turen og skabe nogle oplevelser som du aldrig vil glemme. På ankomst- og afrejsedagen har man mulighed for at udforske Reykjavik eller måske et smut i den blå lagune

Islands Vestfjorde er så tæt på polarcirklen som man kan komme og ovenikøbet ligger det vestligste punkt i Europa, ligeledes i vestfjordene. Denne tur byder på besøg i historiske gårde og huse.  

Som i resten af Island, benytter islændinge i dette område ligeledes de geotermisk opvarmede pools og udendørs svømmehaller i vid udstrækning. Der bliver selvfølgelig også mulighed for at gøre som islændinge og få varmen i en af de varme pools, som ligger mange steder. 

Udvalgte højdepunkter for turen til Islands vestfjorde: 
 • Kort vandretur op til et af Islands største vandfald Dynjandi
 • Kigge ud over kanten ved de tårnhøje fugleklipper ved Látrabjarg
 • Den noget specielle røde sandstrand ved Rauðasandur
 • Lær mere om Islands historie og livet i de små fiskerlandsbyer, fra besøg på museer og historiske gårde
 • Smag nogle af de friskfangede fisk og skaldyr
 • Besøg et søgræs bad!
 • Oplev polarræven tæt på

 

Dette er turen for dem som gerne vil opleve det autentiske og unikke Island uden alle de andre. Turen gennemføres i samarbejde med Outside Travels nøje udvalgte samarbejdspartner i Island. Prisen inkluderer overnatning på guesthouse inkl. morgenmad. Turen kan evt. kombineres med jeres egen rejse. Prisen er inklusiv hotel i Reykjavik men turen kan også købes uden hotel.

Kontakt os i dag

I er altid velkommen til at kontakte osmail@outsidetravel.dk med jeres ønsker til dato og indhold for jeres ferie i Island.

 

Del nu:
 • Destination
 • Inkluderet
  Hotel
  Morgenmad
  Prof. Guide
 • Ikke inkluderet
  2 voksne & 2 børn
  2WD bil
  4WD bil
  Aftensmad
  Båd
  Blue Lagoon
  Dansk rejseleder
  Familieværelse
  Fly
  Fontana spa
  Frokost
  Golden Circle tur
  GPS
  Guesthouse
  Guided gletsjertur
  Guided Isgrottetur
  Hostel / Guesthouse
  Hotel Reykjavik
  Indenrigsfly
  Krauma
  Måltider som beskrevet
  Privat Tur
  Ridetur
  Sportscamper
  Startgebyr Blue Lagoon Challenge
  Super Jeep
  Transport
1
Dag 1 - Ankomst
Efter I er ankommet til Island, vil der kun være Reykjanes Peninsula imellem jer og den energiske hovedstad Reykjavik. Turen over laveområdet tager ca. en time fra lufthavnen. Afhængig af jeres flytider vil der være tid til at udforske Reykjavik eller prøve en tur i den blå lagune.
2
Dag 2 - Afsted nordpå
Afhentning på hotellet og så går turen nordpå ad rute 1. Ikke langt fra Reykjavik begynder det flotte landskab og turen går videre under tunnellen ved Hvalfjordur som betyder hvalfjorden. Første stop er ved et gårdmejeri, hvor landmanden giver en guidet tur og fortæller om livet på et mejeri på Island. Her produceres både Skyr, ost og is og vi får lov til at få lidt smagsprøver. Derefter er der en kort køretur til der, hvor vi skal have frokost.  Vi forsætter nordpå og kommer ind i en af vores første vestfjordsbyer. Området Strandir er kendt for at være et område hvor hekse og trolde bor. Vi besøger museet for trolddom og lære om heksene og troldenes lidt mærkelige verden.  Derefter køres over højlandet videre langs kysten indtil vi når vores guesthouse, hvor vi skal overnatte. Heydalur er kendt for deres naturlige geotermisk opvarmede drivhus og pool samt islandske heste. Der er tid til en vandretur ud i den flotte natur, hvor der skal holdes udkig efter polarræven som lever i disse egne. Man kan også udforske gården hvor der også spises aftensmad med lækre lokalt produceret retter. Værelserne der indlogeres på er komfortable med eget badeværelse. 
3
Dag 3 - Østlige del af Vestfjordene
Efter en dejlig Islandsk morgenmad på Heydalur fortsættes dybere ind i Islands vestfjorde. Første stop er ved centeret for polarræve i Suðavik. Her vil der være en guided tur på centeret, for at se de flotte polarræve.  Derefter fortsættes til vestfjordenes hovedstad Isafjorður. Byen er en kontrast til de små byer som vi er kørt igennem på vejen hertil. Byen har hele 2.500 indbyggere og er omkranset af de flotteste bjerge. Byens lufthavn ligge så tæt op ad bjergene at det kræver en stor indsats af piloterne at få flyet op og samtidig dreje flyet væk fra bjerget.  Efter en velfortjent frokost udforskes de dybe fjorde og imponerende bjerge fra forskellige vinkler via båd. Her vil vi også få en mulighed for at komme tæt på de hvaler, sæler og fugle som lever her.  Tilbage på land får vi set lidt mere af Isafjorður før det er blevet tid til aftensmad. Her er der bestilt bord på en af Islands kendteste restauranter Tjoruhusið, som har frisk fisk og skaldyr på menuen. Efter maden køres videre til Onundarfjorður hvor det hvor det hyggelige guesthouse som vi overnatter i, ligger. 
4
Dag 4 - Dynjandi og det vestligste punkt
Vi står op lidt tidligere i dag for at kunne nå alle de spændene aktiviteter der er planlagt. Første besøg er ved det imponerende vandfald Dynjandi. Selvom der er mange vandfald på Island er det her lidt specielt, både den måde det nærmest falder ned ad bjerget på og så er der ikke mindre end 6 små vandfald efter det store. Man kan gå helt op til det og udsigten deroppe fra er fantastisk.  Der fortsættes mod byen Bildudalur igennem højlandet, hvor man bliver nødt til at køre langsomt på de noget hullede grusveje. Det betyder at der er mere tid til at få et godt indtryk af naturen og landskabet som skifter hele tiden. Vi spiser frokost i Bildudalur. Patreksfjorður er næste by på turen, hvor vi ligeledes overnatter. Patreksfjorður er en lille fiskerlandsby og ligger i den vestlige del af vestfjordene. Der bliver tid om eftermiddagen til at udforske den lille by, besøge den lokale geotermisk opvarmet pool eller blot nyde udsigten. Efter aftensmad udnytter vi de lyser nætter til at køre en tur ud til Látrabjarg, som er det vestligste punkt i Island. Klipperne her er som en 400 meter høj væg som Atlanterhavet slår ind på. Det er rigtig gode forhold for mange fugle inklusiv den kendte søpapegøje. At være her ved aftentid betyder også at man hvis vejret er til det, kan se solen gå ned i horisonten.  I dette område findes også den “røde” strand Rauðasandur og det gamle strandede hvalfangerskib som begger mulighed for nogle flotte billeder. Derefter er det retur til hotellet i Patreksfjorður. 
5
Dag 5 - Reykholar
Efter et velfortjent hvil og morgenmad, mødes vi lidt senere end de foregående morgener. Turen går turen tilbage mod Reykjavik.  På vejen stoppes ved Reykholar, hvor de har udnyttet den geotermiske energi på forskellig vis. Vi besøger bla. Norður Salt Factory hvor de bruger varmen til at udvinde salt, som bruges på mange restauranter også i Danmark. De tager saltvandet fra fjorden og bruger den geotermiske energi til at få vandet til at fordampe og efterlade de små saltflager.  Vi besøger også et “søgræs bad” hvor man kan bade i søgræs, som skulle være rigtig godt for huden. Det er har været en tradition i dette område i generationer. En sidste gang til at slappe helt af inden vi er tilbage i storbyen Reykjavik.  Ankomst til hotellet i Reykjavik tidlig aften hvor der vil være tid til at reflektere over de mange indtryk over aftensmad. 
6
Dag 6 - Hjemrejse
Afhængig af den flyafgang I vælger kan Reykjavik udforskes.
 • Prisen er baseret på 2 personer i dobbeltværelse. Der er tillæg for solorejsende. Forhør om priser for dette.
 • I prisen indgår:
  • Morgenmad alle dage
  • 2 x overnatning på godt hotel i Reykjavik
  • 3 x overnatning på moderne guesthouse i vestfjordene
  • professionel guide
  • Indgang til "Icelandic Witchcraft & Sorcery museum", "Heydalur Greenhouse Hot Pool", "Suðavík Arctic Fox Centre", "Seaweed Bath".
  • Sejltur fra Isafjordur for at se fuglelivet.
 • I prisen indgår ikke:
  • Rejseforsikring
  • Forplejning udover morgenmad
  • Fly
 • Minimum 4 og maks 8 deltagere. Opnåes minimums antallet ikke forbeholder Outside Travels sig retten til at aflyse.
 • Turen til vestfjordene gennemføres i samarbejde med Outside Travels udvalgte samarbejdspartner. Der er engelsktalende guide med på turen til vestfjordene.
 • Vi er gerne behjælpelige med at bestille flybilletter. Forvent ca. 1.500-2.000kr. pr person.