Isgrotter og gletsjer lagune i Sydisland

Isgrotter og gletsjer lagune i Sydisland

kr. 5700 per person

Kombiner storbysferie med et par dages guidet tur udenfor Reykjavik. Oplev en blå isgrotte og de flotte vandfald som sydkysten i Island har at byde på.

Vil I gerne udforske Islands sydkyst, og se Islands største gletsjer og spektakulære isgrotter? På egen hånd, sammen med kæresten eller vennerne? Så vil denne 5 dages tur være perfekt til jer. Dele af turen er med professional guide der sammen med en mindre gruppe sørger for at I kommer rundt til de dejligste steder på Island.

 

Den sydøstlige del af landet har nogle af de mest betagende områder, inklusiv Islands største gletsjer. Det er også her man finder de højeste bjerge, og selvfølgelig også Jökulsárlón gletsjerlagune, hvor massive isklumper flyder rundt i vandet og skyller op på kysten ved stranden der er kendt som ‘Diamond Beach’.

I vil også komme til at udforske dybden i en af Islands største isgrotter, hvor I vil vandre over gletsjeren hen til grotten, så I får rigelig med tid til at fotografere den fantastiske blå is.

 

Vandfald og isgrotter

Første stop på turen til det sydlige Island er ved de imponerende Seljalandsfoss og Skógarfoss vandfald. På vejen opleves ligeledes Black Sand Beach og de smukke lavakrystalsøjler ved Reynisfjara. Du vil komme helt tæt på de smukke isformationer, på gletsjeren ved den gigantiske Vatnajökull gletsjer. De smukke teksturer, lysene og farverne vil gøre dig fuldstændig målløs.

 

Gletsjerlagune og nordlys

I vil også blive betaget af de store isklumper som flyder rundt i gletsjerlagunen Jökulsárlón. Hvis I er heldige, kan I måske få et glimt af de nysgerrige sæler som svømmer rundt i lagunen.  Det er et imponerende syn at se de store iskrystaller som bliver skyllet op på kysten tæt på Diamond Beach, og som glimter i det sorte sand. I vil også se de endeløse marker dækket af lava fra det tragiske Laki-udbrud, og se den fantastisk smukke Fjaðrárgljúfur kløft.

I de mørke vintermåneder, er der en chance for at I kan se nordlysene som danser hen over himlen lige ved siden af jeres hotel.

 

Reykjavik

Der er en hel dag afsat til at udforske Reykjavik eller omegn alt efter humør. Reykjavik er kendt for deres gode restauranter og mange små lokale specialbutikker. Der er også muligt at komme en tur til Den Blå Lagune. Tal med os om mulighederne.

 

Vil du vide mere?

I er altid velkommen til at kontakte osmail@outsidetravel.dk med jeres ønsker til dato og indhold for jeres ferie i Island.

Del nu:
 • Destination
 • Afrejse tidspunkt
  November til Marts
 • Inkluderet
  Guided gletsjertur
  Guided Isgrottetur
  Hotel
  Morgenmad
  Prof. Guide
 • Ikke inkluderet
  2 voksne & 2 børn
  2WD bil
  4WD bil
  Aftensmad
  Båd
  Blue Lagoon
  Dansk rejseleder
  Familieværelse
  Fly
  Fontana spa
  Frokost
  Golden Circle tur
  GPS
  Guesthouse
  Hostel / Guesthouse
  Hotel Reykjavik
  Indenrigsfly
  Krauma
  Måltider som beskrevet
  Privat Tur
  Ridetur
  Sportscamper
  Startgebyr Blue Lagoon Challenge
  Super Jeep
  Transport
1
Dag 1
Ankomst til Reykjavik. Alt efter hvilke fly I vælger kan I udforske Reykjavik. Der er både shoppinggade og et væld af restauranter at vælge imellem. Reykjavik er også af flere omgange udnævnt til årets by bl.a. på grund af det livlige natteliv.
2
Dag 2
Afhentning på hotel. Efter vi har forladt Reykjavik, tager vi direkte hen til det imponerende Seljalandsfoss vandfald, som du kan gå lige bag ved for at få den ultimative udsigt, når der ikke er for koldt. Du vil også se det kraftfulde Skógafoss vandfald som er et syn du aldrig vil glemme. Herfra kører vi videre til Reynisfjara, hvor vi vil kigge over den fantastiske sorte sandstrand og lavakrystalsøjlerne. Derefter er der frokost på Black Beach restaurant. Efter frokosten vil vi fortsætte mod øst for at udforske Fjaðrárgljúfur, hvor du kan se hvordan de imponerende naturkræfter har eroderet denne spektakulære kløft. Længere mod øst vil vi køre forbi den mægtige Vatnajökull iskappe, hvor vi vil se nogle af Islands højeste bjerge. Vi overnatter på det nye og utroligt dejlige Lilja Guesthouse, hvor vi kan slappe af og lade op til endnu en inspirerende dag. Alle værelser har en moderne indretning og private badeværelser. Middagen fra køkkenet på Lilja Guesthouse er altid lækker, og kokkene sørger for at udnytte de friske, lokale islandske produkter. Er der gode nok vejrforhold om vinteren vil vi tage ud og søge efter de magiske nordlys. I december og januar, når Lilja Guest House er lukket, vil vi bo på Hotel Hali, som også har en perfekt beliggenhed, og byder på komfortable værelser og lækker lokal mad fra restauranten.
3
Dag 3
Vi starter dagen med en lækker morgenbuffet (inkluderet) fra Lilja Guesthouse / Hotel Hali. Vi tager derefter hen til en af ​​de mest populære steder på Island, Jökulsárlón gletsjer-lagunen. Her vil vi se de kæmpe isklumper, der flyder rundt om denne utrolige lagune og de krystaller der skyller op på 'Diamond Beach'. Derefter bevæger vi os til en af vores yndlings gletsjereområder ved den mægtige Vatnajökull gletsjer. Du kommer helt tæt på de forbavsende smukke blå isformationer under vores vandretur på gletsjeren. En af turens højdepunkter, den blå isgrotte, er en magisk oplevelse som man vil give minder for livet. Dette er altid et højdepunkt for enhver tur til Island. Når vi er blevet mættet af den blå is går vi tilbage. Herefter køres mod Reykjavik og der stoppes for en sen frokost. Vi ankommer i Reykjavik til sen aftensmad.
4
Dag 4
Tid til at udforske Reykjaviks udbud af specialbutikker og kulturelle tilbud. Prøv også noget frisk fanget fisk på nogle af de gode restauranter.
5
Dag 5
Afrejse til Danmark. Alt efter hvilke fly I vælger kan Reykjavik udforskes eller måske en tur i Den Blå Lagune?
 • Der overnattes på godt centraltplaceret hotel i Reykjavik dag 1, 3 og 4 og er inkl. morgenmad. På turen til Syd Island dag 2, overnattes der på det dejlige Lilja Guesthouse (Hotel Hali i december & januar), som har moderne værelser og private badeværelser, ligeledes inkl. morgenmad.
 • Turen til Syd Island dag 2 og 3 foretages i samarbejde med vores lokale partner. Der er engelsk talende guide med på turen.
 • Medbring vandtæt jakke og bukser samt gode vandrestøvler der går op over anklen, således at du kan gå med de nødvendige 'crampons' på gletsjeren. Dette kan også lejes hvis nødvendigt.
 • Alle gletsjer- og isgrotteture er 100% afhængige af vejret. Nogle gange vil vi være nødsaget til at aflyse gletsjerturen med kort varsel pga. voldsom vind eller varmt, vådt vejr som gør at isgrotten bliver fyldt med vand. Det vil være op til guiden at vurdere hvilken isgrotte der er den bedste at besøge på dagen afhængig af vejret. Jeres sikkerhed er vores top prioritet, så der vil kun være gletsjertur og besøg i isgrotte hvis forholdene er forsvarelige.
 • Dag 3 vil I være tilbage i Reykjavik til sen aftensmad
 • Op til 12 deltagere på turen til Syd Island. Minimum 2 personer for at turen bliver afholdt.
 • Tillæg ved afrejse mellem jul og nytår.
 • Tillæg for solorejsende. Kontakt os for pris.
 • Vi er gerne behjælpelig med at booke flybilletter.
 • Prisen er baseret på 2 personer i delt dbl. / twin værelse.