Isgrotter og gletsjer lagune i Sydisland

Isgrotter og gletsjer lagune i Sydisland

kr. 6135 per person

Isgrotter, vandfald, sorte strande og gletsjere

Vil I gerne udforske Islands sydkyst, og se Islands største gletsjer og spektakulære isgrotter? Sammen med kæresten eller vennerne? Så vil denne 5 dages tur være perfekt til jer.

 

Den sydøstlige del af landet har nogle af de mest betagende områder, inklusiv Islands største gletsjer. Det er også her man finder de højeste bjerge, og selvfølgelig også Jökulsárlón gletsjerlagune, hvor massive isklumper flyder rundt i vandet og skyller op på kysten ved stranden der er kendt som ‘Diamond Beach’.

I vil også komme til at udforske dybden i en af Islands største isgrotter, hvor I vil vandre over gletsjeren hen til grotten, så I får rigelig med tid til at fotografere den fantastiske blå is.

 

Vandfald og isgrotter

Første stop på denne tur er ved de imponerende Seljalandsfoss og Skógarfoss vandfald, og også Black Sand Beach og de smukke lavakrystalsøjler ved Reynisfjara. Du vil komme helt tæt på de smukke isformationer, på gletsjeren ved den gigantiske Vatnajökull iskappe. Her vil vi vandre over gletsjeren til de massive isgrotter som vi derefter vil udforske og fotografere. De smukke teksturer, lysene og farverne vil gøre dig fuldstændig målløs.

 

Gletsjerlagune og nordlys

I vil også blive betaget af de store isklumper som flyder rundt i Jökulsárlón. Hvis I er heldige, kan I måske få et glimt af de nysgerrige sæler som svømmer rundt i lagunen.  Det er et imponerende syn at se de store iskrystaller som bliver skyllet op på kysten tæt på Diamond Beach, og som glimter i det sorte sand. I vil også se de endeløse marker dækket af lava fra det tragiske Laki-udbrud, og se den fantastisk smukke Fjaðrárgljúfur kløft.

I de mørke vintermåneder, er der en chance for at I kan se nordlysene som danser hen over himlen lige ved siden af vores hotel.

 

Reykjavik

Der er en hel dag afsat til at udforske Reykjavik eller omegn alt efter humør. Reykjavik er kendt for deres gode restauranter og mange små lokale specialbutikker. Der er også muligt at komme en tur til Den Blå Lagune. Tal med os om mulighederne.

 

Kontakt os nu med jeres ønsker

Kontakt osmail@outsidetravel.dk / tlf. 3058 7869 eller benyt forespørgselsfunktionen med jeres ønsker til dato og indhold for jeres næste oplevelse i Island. I forespørgselsfunktionen til højre/nedenfor kan I se priser for de datoer I har i tankerne.

Del nu:
 • Destination
 • Afrejse
  November til Marts
 • Dress Code
  Medbring vandtæt jakke og bukser samt gode vandrestøvler der går op over anklen, således at du kan gå med de nødvendige 'crampons' på gletsjeren. Dette kan også lejes hvis nødvendigt.
 • Inkluderet
  Hotel
  Morgenmad
 • Ikke inkluderet
  2WD bil
  4WD bil
  Aftensmad
  Båd
  Blue Lagoon
  Fly
  Fontana spa
  Frokost
  Golden Circle tur
  GPS
  Guided gletsjertur
  Guided Isgrottetur
  Hotel Reykjavik
  Indenrigsfly
  Krauma
  Måltider som beskrevet
  Prof. Guide
  Sportscamper
  Transport
1
Dag 1
Ankomst til Reykjavik. Alt efter hvilke fly I vælger kan I udforske Reykjavik. Der er både shoppinggade og et væld af restauranter at vælge imellem. Reykjavik er også af flere omgange udnævnt til årets by bl.a. på grund af det livlige natteliv.
2
Dag 2
Afhentning på hotel. Efter vi har forladt Reykjavik, tager vi direkte hen til det imponerende Seljalandsfoss vandfald, som du kan gå lige bag ved for at få den ultimative udsigt, når der ikke er for koldt. Du vil også se det kraftfulde Skógafoss vandfald som er et syn du aldrig vil glemme. Herfra kører vi videre til Reynisfjara, hvor vi vil kigge over den fantastiske sorte sandstrand og lavakrystalsøjlerne. Derefter er der frokost på Black Beach restaurant. Efter frokosten vil vi fortsætte mod øst for at udforske Fjaðrárgljúfur, hvor du kan se hvordan de imponerende naturkræfter har eroderet denne spektakulære kløft. Længere mod øst vil vi køre forbi den mægtige Vatnajökull iskappe, hvor vi vil se nogle af Islands højeste bjerge. Vi overnatter på det nye og utroligt dejlige Lilja Guesthouse, hvor vi kan slappe af og lade op til endnu en inspirerende dag. Alle værelser har en moderne indretning og private badeværelser. Middagen fra køkkenet på Lilja Guesthouse er altid lækker, og kokkene sørger for at udnytte de friske, lokale islandske produkter. Er der gode nok vejrforhold om vinteren vil vi tage ud og søge efter de magiske nordlys. I december og januar, når Lilja Guest House er lukket, vil vi bo på Hotel Hali, som også har en perfekt beliggenhed, og byder på komfortable værelser og lækker lokal mad fra restauranten.
3
Dag 3
Vi starter dagen med en lækker morgenbuffet (inkluderet) fra Lilja Guesthouse / Hotel Hali. Vi tager derefter hen til en af ​​de mest populære steder på Island, Jökulsárlón gletsjer-lagunen. Her vil vi se de kæmpe isklumper, der flyder rundt om denne utrolige lagune og de krystaller der skyller op på 'Diamond Beach'. Herfra vil vi tage til Vatnajökull, og rejsens sande højdepunkt, nemlig vores opdagelsesrejse inde i isgrotterne. Vores lokale gletsjerguider, vil fører hen os til en fjern del af gletsjeren i deres super jeeps, så vi kan få adgang til en af ​​de mere afsondrede isgrotter i området. Der kan også være andre grupper der finder på at besøge denne isgrotte, men der er meget færre besøgende end ved de isgrotter der ligger tættere på hovedvejen. Derfra vandrer vi over den smukke blå is for at se isgrotterne. Vandreturen er moderat til hård rent fysisk, da turen varer i omkring 6 timer. Turen er spektakulær, og den er det hele værd, da man får et glimt af de fantastiske blå teksturer inde i grotten. Derfor vil dette på alle måder være højdepunktet for enhver tur til Island. På vej tilbage til Reykjavík stopper vi op for at udforske moserne der stadig er dækket med lava fra Laki-udbruddet i 1782. Din guide vil fortælle om Islands eksplosive fortid. Næste stop vil være når vi skal spise middag. Vi ankommer i Reykjavik omkring kl. 22.00.
4
Dag 4
Tid til at udforske Reykjaviks udbud af specialbutikker og kulturelle tilbud. Prøv også noget frisk fanget fisk på nogle af de gode restauranter.
5
Dag 5
Afrejse til Danmark. Alt efter hvilke fly I vælger kan Reykjavik udforskes eller måske en tur i Den Blå Lagune?
 • Der overnattes på godt centraltplaceret hotel i Reykjavik dag 1, 3 og 4 og er inkl. morgenmad. På Gletsjerturen dag 2 overnattes der på det dejlige Lilja Guesthouse (Hotel Hali i december & januar), som har moderne værelser og private badeværelser, ligeledes inkl. morgenmad.
 • Turen op til gletsjeren foretages i samarbejde med vores lokale partner.
 • Der er engelsk talende guide på Gletsjerturen.
 • Medbring vandtæt jakke og bukser samt gode vandrestøvler der går op over anklen, således at du kan gå med de nødvendige 'crampons' på gletsjeren. Dette kan også lejes hvis nødvendigt.
 • Alle gletsjer- og isgrotteture er 100% afhængige af vejret. Nogle gange vil vi være nødsaget til at aflyse gletsjerturen med kort varsel pga. voldsom vind eller varmt, vådt vejr som gør at isgrotten bliver fyldt med vand. Det vil være op til guiden at vurdere hvilken isgrotte der er den bedste at besøge på dagen afhængig af vejret. Jeres sikkerhed er vores top prioritet, så der vil kun være gletsjertur og besøg i isgrotte hvis forholdene er forsvarelige.
 • Dag 3 vil I være tilbage i Reykjavik ca. kl. 22.00.
 • Op til 12 deltagere på gletsjerturen. Minimum 2 personer for at turen bliver afholdt.
 • Vi er gerne behjælpelig med at booke flybilletter.
 • Prisen er baseret på 2 der rejser sammen.